• نام نویسندهنویسنده :کارشناس زیبایی برورو
  • تاریخ انتشار :۵ شهریور ۱۴۰۳
۰ تا ۱۰۰ مشاوره راه اندازی سالن زیبایی قدم به قدم

راه اندازی سالن زیبایی، یه تجربه‌ هیجان‌انگیز و پر از چالش برای کسب درآمد های بالاست. این صنعت زیبایی رو به رشده و فرصت‌های زیادی رو برای افراد خلاق و علاقه‌مند به حوزه زیبایی فراهم کرده. ولی موفقیت توی این حوزه ساده نیست و به برنامه‌ریزی دقیق و شناخت چالش‌های موجود بستگی داره. خیلی از افراد با ذوق و اشتیاق به تاسیس آرایشگاه رو میارن، اما بدون داشتن دانش و تجربه کافی با چالش‌های جدی مواجه میشن. هزینه های راه اندازی آرایشگاه بالاست و بدون در نظر گرفتن یه رویکرد اصولی و جامع، رسیدن به درآمد دلخواه، حفظ مشتریان وفادار و حفظ درآمد، خیلی سخته. اگر میخوای که سالن زیبایی خودتو داشته باشی اما از چالش هایی که داره میترسی این مقاله رو از دست نده.

عکس سالن زیبایی

چک لیست مراحل برای راه اندازی سالن زیبایی

راه اندازی سالن زیبایی موفق، خیلی بیشتر از داشتن یه مهارت‌های آرایشیه. نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، شناخت بازار و مدیریت هوشمندانست. صنعت زیبایی، با وجود رقابت شدید و تغییرات مداوم، باز هم فرصت‌های زیادی رو برای افراد خلاق و پر انرژی فراهم کرده. راه اندازی آرایشگاه زیبایی ، سرمایه‌گذاری بزرگیه. برای اینکه از این سرمایه‌گذاری حداکثر بهره رو داشته باشی، به تحقیقات فراوان و مشاوره تخصصی نیاز داری. درآمد یک سالن زیبایی و سرمایه لازم برای آرایشگاه به عوامل مختلفی بستگی داره. با دنبال کردن مرحله های زیر، متوجه میشی که چجوری یک سالن زیبایی پرسود و حرفه ای رو میشه ساخت.

عکس آرایشگاه

۱. هدف آرایشگاه را تعیین کن

از خودت بپرس که قصد داری چه نوع سالن زیبایی ای راه اندازی کنی؟ راه اندازی سالن زیبایی زنانه یا راه اندازی آرایشگاه مردانه؟ آرایشگاهت همه خدماتی ارائه میده یا فقط خدمات تخصصی؟ انتخاب نوع آرایشگاهی که می‌خوای راه‌اندازی کنی، یکی از مهم‌ترین تصمیم‌گیری‌هاته چون نوع آرایشگاه روی خیلی از جنبه‌های کسب‌وکارت از جمله طراحی داخلی، تجهیزات مورد نیاز، پرسنل، خدمات ارائه شده و حتی بازاریابی تاثیرگذار میذاره. علاقه شخصی، بازار هدف، بودجه شخصی و لوکیشنی که انتخاب میکنی همه به نوع آرایشگاه مربوطن و از اون تاثیر میگیرن. خیلی سخته که بخوایم پردرآمد ترین لاین آرایشگری رو مشخص کنیم. چون بسته به نوع آرایشگاه، میزان تلاش، لوکیشن ، تعرفه خدمات و تعداد مشتری، بیزینس های سالن زیبایی محدودیت درآمدی ندارن.

عکس صندلی های آرایشگاه

۲. هزینه راه اندازی سالن زیبایی را برآورد کن

برای برآورد دقیق هزینه‌ راه اندازی آرایشگاه، باید به همه جوانب سالن زیبایی دقت کنی. همچنین بهتره که مقداری بودجه اضافی رو برای هزینه‌های پیش‌بینی نشده کنار بذاری. با تهیه یک لیست جامع از همه هزینه‌ها و مقایسه اونا با بودجه ای که داری، می‌تونی متوجه بشی که به طور واقع بینانه هزینه‌های راه اندازی سالن زیبایی مورد نظرت چقدر میشه اینجوری میتونی تصمیمات مالی بهتری بگیری. تازه بوسیله مشاوره با افراد باتجربه در این زمینه می‌تونی هزینه‌ها رو به طور دقیق‌تر برآورد کنی یا حتی کاهش بدی.

۳. پیدا کردن لوکیشن مورد نظر و بررسی فرهنگ اون لوکیشن

یک مکان خوب می‌تونه به موفقیت سالن زیباییت خیلی کمک کنه. مکانی را انتخاب کنید که به راحتی قابل دسترس باشه و رفت‌وآمد زیادی توی اون باشه. باید بررسی کنی که ساکنین محله مشتری بالقوه هستن یا نه؟ تعداد سالن‌های زیبایی در منطقه را بررسی کن و نقاط قوت و ضعفشون رو شناسایی کن.. به امکانات اطراف مثل پارکینگ، حمل‌ونقل عمومی، فروشگاه‌ها و رستوران‌ها توجه کن. هزینه اجاره مکان رو با توجه به بودجه خودت و پتانسیل درآمدی همون منطقه مقایسه کن. با اتحادیه آرایشگران محله مشورت کن تا از آخرین قوانین و مقررات اون محل آگاه شی.

۴. کسب مجوز و مدارک لازم برای تاسیس سالن زیبایی

شرایط و مقررات افتتاح سالن زیبایی خیلی مهمه. برای افتتاح یه آرایشگاه، علاوه بر داشتن مهارت‌های حرفه‌ای توی زمینه آرایش و زیبایی، باید مراحل قانونی و اداری رو هم بگذرونی. کسب مجوزهای لازم و فراهم کردن مدارک مورد نیاز، از جمله مراحل ابتدایی و ضروریه. شرایط و مقررات افتتاح آرایشگاه به شهر و منطقه‌ای که قصد داری آرایشگاه رو توش تاسیس کنی بستگی داره و ممکنه که یه سری تفاوت داشته باشه. در این قسمت بعضی از مراحل کسب مجوز ها را بررسی کنیم.

  • انتخاب مکان مناسب
  • تهیه مدارک هویتی ( کپی از شناسنامه، کارت ملی، کارت پایان خدمت (برای آقایان)، و گواهی عدم سوء پیشینه )
  • مدرک تحصیلی ( مدرک تحصیلی مرتبط با آرایشگری یا گواهی گذراندن دوره‌های آموزشی معتبر )
  • گواهی بهداشت ( استعلام از مرکز بهداشت )
  • گواهی آتش‌نشانی ( استعلام از مرکز آتش نشانی )
  • گواهی عدم خلاف از نیروی انتظامی ( استعلام از مرکز کلانتری )
  • اجاره نامه یا سند مالکیت (ارائه مدرکی که نشون بده مکان مورد نظر اجاره یا خریداری شده)
  • طرح توجیهی (تهیه یک طرح توجیهی که توی اون به جزئیات کسب‌وکار شما از جمله نوع خدمات، تجهیزات، پرسنل و ... پرداخته شود)
  • پرداخت عوارض و هزینه‌ها ( پرداخت عوارض و هزینه‌های مربوط به صدور مجوز )
  • کارت بهداشت ( تمامی پرسنل باید دارای کارت بهداشت داشته باشن )
  • گواهی عدم سوء پیشینه ( برای پرسنل اصلی سالن الزامیه )
  • مدرک تحصیلی یا گواهی مهارت (برای پرسنلی که خدمات تخصصی ارائه می‌دن، الزامیه)
  • رعایت استانداردهای بهداشتی ( تمامی تجهیزات و محیط کار باید مطابق با استانداردهای بهداشتی باشه )
  • توجه به قوانین شهرسازی ( بعضی از منطقه ها دارای محدودیت‌هایی برای تاسیس آرایشگاه هستن )
  • بیمه مسئولیت مدنی ( داشتن بیمه مسئولیت مدنی برای پوشش دادن خسارات احتمالی ضروریه )

قوانین و مقررات مربوط به تاسیس آرایشگاه ممکنه که در هر دوره تغییر کنه. برای همین بهتره که قبل از شروع هر اقدامی، با مراجع مناسب آن مشورت کن.

۵. مشخص کردن دکوراسیون تجهیزات آرایشگاه

دکوراسیون و تجهیزات سالن زیبایی، خیلی توی جذب و حفظ مشتری نقش دارن. یک محیط زیبا، آرام و کاربردی، حس خوبی به مشتریان منتقل میکنه و باعث می‌شه تا به سالن زیباییت وفادار بمونن. رنگ‌های گرم و ملایم مانند کرم، بژ و صورتی، حس آرامش و راحتی میدن، نورپردازی مناسب به ایجاد فضایی دنج و جذاب کمک میکنه. مبلمان باکیفیت، برای راحتی مشتریان خیلی مهمه. صندلی‌های ماساژ، مبل‌های راحتی و میزهای کوچک برای نوشیدنی، جز چیزایی هستن که می‌تونن به مشتریان حس خوبی بدن. آینه‌های بزرگ و باکیفیت، مشتری ها رو تحت تاثیر قرار میده و استفاده از گیاهان طبیعی، به ایجاد فضایی زنده و با طراوت کمک می‌کن.

عکس از آرایشگاه

 

چرا بعضی از بیزینس های سالن زیبایی تازه تاسیس شکست میخورن؟

راه اندازی یه سالن زیبایی، مانند هر کسب‌وکار دیگه ای، با چالش‌هایی همراهه و متاسفانه بعضی از سالن‌ها به دلایل مختلف شکست میخورن. عدم شناخت بازار، بودجه‌بندی نادرست، مکان نامناسب، عدم ارائه خدمات باکیفیت، عدم استفاده از ابزارهای بازاریابی مدرن، مشکلات مالی، عدم مدیریت مناسب پرسنل و … از مواردی هستن که باعث میشه یک کسب و کار سالن زیبایی تازه تاسیس شکست بخوره. بهترین راه داشتن یک سالن زیبایی پر درآمد یا هر بیزنسی در این دوران پر رقابت داشتن یک کوچ و مشاور راهنماست.

 

انتخاب یک کوچ حرفه ای برای راه اندازی سالن زیبایی، راه حل مشکلات

داشتن یک مشاور یا کوچ حرفه ای در اول راه اندازی هر کسب و کاری، مخصوصا سالن زیبایی، میتونه تفاوت چشمگیری ایجاد کنه. این افراد با دانش و تجربشون، با مشاوره راه اندازی سالن زیبایی به شما میتونن تو رو توی مسیر موفقیت هدایت کنن و از بروز خیلی از اشتباهاتت جلوگیری کنن. یک کوچ با دیدگاه بیرونی و بی طرفانه ای که داره، نقاط قوت و ضعف کسب و کار شما را به خوبی شناسایی میکنه و راهکارهای عملی برای بهبودش ارائه می ده. بهترین کوچ های حرفه ای سال‌ها تجربه در زمینه کسب و کار دارن و دانش و مهارت‌های تخصصی زیادی دارن. اونا می‌تونن شما رو در زمینه‌های مختلفی مثل بازاریابی، مدیریت مالی، مدیریت منابع انسانی و ... راهنمایی کنن. داشتن یه مشاور برای راه اندازی سالن زیبایی، اعتماد به نفست رو افزایش میده. کوچ ها معمولاً شبکه ارتباطی گسترده‌ای از افراد موفق دارن و می‌تونن شما رو با افراد کلیدی در صنعت زیبایی آشنا کنن.

کوچ سالن زیبایی

بهترین کوچ راه اندازی سالن زیبایی در چه مراحلی همراهیت میکنه؟

  1. بررسی راه های مدیریت و اداره سالن زیبایی
  2. طراحی یک بیزینس پلن و مارکتینگ پلن حرفه ای
  3. طراحی برند بوک جهت برندینگ و هویت بصری حرفه ای سالن زیبایی
  4. شروع بازاریابی و جذب مشتری

راه اندازی یک سالن زیبایی موفق، نیازمند داشتن یک برنامه دقیق و راهنمایی‌های حرفه‌ای است.با یاد گرفتن و رعایت موارد بالا و با کمک گرفتن از یک مشاور حرفه‌ای، می‌توانید سالن زیبایی خود را به یک کسب‌وکار موفق و پایدار تبدیل کنید.